TETRAKOSARI.GR

TETRAKOSARI.GR: The one that rocked the world!

Στις 17-18 Οκτωβρίου 2009, το περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα αγώνα RWYB στην Ξάνθη! Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με 91 αγωνιζόμενους και πάνω από 4000 θεατές! Το διήμερο ξεσήκωσε όχι μόνο την Θράκη αλλά έφερε και αγωνιζόμενους και θεατές ακόμα και από τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Νάουσας και του Βόλου! Διαβάστε, δείτε και σχολιάστε περισσότερα, παρακάτω!

Editorial

Περίπου ένα μήνα μετά το πρώτο ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ, η έκδοση του τεύχους 6 είχε τόσα πολλά να δείξει αν και όλα φώναζαν μια λέξη: "Επιτυχία"! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το editorial του εκδότη Νικόλαου Λογοθέτη και φυσικά μη ξεχνάτε πως μπορείτε να παραγγείλετε -όσο είναι διαθέσιμο σε stock- το συλλεκτικό τεύχος από τα γραφεία μας.

Στο «ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ» της Αυτοκίνησης Αν. Μακεδονίας & Θράκης!

Είχε επιτυχία το «ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ»; Μάλλον είμαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ίσως είμαι και ο τελευταίος που απαντώ. Ας το κάνω όμως με αριθμούς.

Παραπάνω από 4.000 παρευρισκόμενοι σε μια εκδήλωση που όμοιά της δεν είχε δει ποτέ η Βόρεια Ελλάδα! Ογδόντα έξι συμμετοχές αυτοκινήτων, σε μια χρονιά που η οικονομική κρίση έχει πλήξει ακόμα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ειδικά αν ρίξουμε μια ματιά στην Formula 1. Ταχύτεροι χρόνοι διημέρου, το 12.3’’, τόσο από αυτοκίνητο όσο και από μοτοσικλέτα - και με τους δυο να φρενάρουν αρκετά μέτρα πριν τον τερματισμό. Τέσσερις προκαθορισμένες κατηγορίες και μια έκτακτη για την ικανοποίηση των συμμετεχόντων. Όλες καθήλωσαν το κοινό σε κάθε πέρασμα οχημάτων που κρινόταν σε δέκατα του δευτερολέπτου. Αν προσθέσω στα παραπάνω τα δώρα θεατών, τα κύπελλα που δόθηκαν στους τρεις πρώτους κάθε κλάσης, την κάλυψη από ειδικό κινηματογραφικό ελικοπτεράκι, έναν πολύ γνωστό DJ από την Ξάνθη, τις χορεύτριες που ξεσήκωσαν τις κερκίδες και φυσικά το πλέον σπάνιο θέαμα ενός dragster-τράκτορα με 1000+ ίππους που διέγραφε τέλειους κύκλους επάνω στο οδόστρωμα του διαδρόμου κάνοντας burnout, αφήνω απλά σε εσάς τα συμπεράσματα.

Βγαίνοντας από την έξοδο και ενώ η εκδήλωση δεν είχε καλά-καλά τελειώσει, οι μοναδικές ερωτήσεις ήταν «πότε θα γίνει το επόμενο;» κάτι που από τώρα σας ανακοινώνω ότι ήδη σχεδιάζεται  και πρόκειται να επισημοποιηθεί στο επόμενο μας τεύχος!

Για τη διοργάνωση θέλω να ευχαριστήσω φυσικά την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης, πριν και κατά τη διάρκεια του πρώτου event «ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ». Ξεχωριστά, αλλά το ίδιο ιδιαίτερα, ευχαριστώ την ομάδα του περιοδικού που στην κυριολεξία δεν κοιμήθηκαν τις 48 ώρες του διημέρου και κατάφεραν να ανταποκριθούν σε όλες τις δυσκολίες της διοργάνωσης. Επίσης μεγάλη ευγνωμοσύνη χρωστάω στους αφανής ήρωες που βοήθησαν, ασχέτως αν ήταν θεατές, αγωνιζόμενοι ή παρευρισκόμενοι φίλοι.

Όπως αναφέρει το 15σέλιδο αφιέρωμα που περιέχει το τεύχος που κρατάτε, «έπεται και συνέχεια...»!

order

Testimonials

Class D

Νικητές υπήρχαν πολλοί αλλά ο νικητής της γρηγορότερης κατηγορίας είχε ξεχωριστή συνέντευξη στο αφιέρωμα του περιοδικού για το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ.

Aπόσπασμα από το αφιέρωμα του τεύχους 6 για το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ Ι:

Είστε ο νικητής στο "1ο ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ". Πως σας φάνηκε ο ανταγωνισμός; Ήταν εύκολη η κατάκτηση της 1ης Θέσης;

Ήταν μια πολύ ευχάριστη, όχι εύκολη όμως νίκη, λόγω του ότι υπήρξαν κάποια χαρακτηριστικά που δυσκόλευαν την κατάσταση, εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσα να εκμεταλευτώ τις μεγαλύτερες δυνατότητες, που εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι είχε το δικό μου αυτοκίνητο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο ανταγωνισμός ήταν καλός! Όπως φάνηκε υπηήρξαν τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα εκτος του δικού μου, που "φλερταραν" με το όριο χρόνου των 12,5sec,....όλα ήταν 4κίνητα και έτσι όταν έχεις να ανταγωνιστείς ένα 4κίνητο στα 400 μόνο μέτρα,....και στην δική μου περίπτωση σε λιγότερα από αυτά (λόγω του ότι έπρεπε να φρεναρω πιο πριν τον τερματισμό για να προλαβαίνω).

Επίσης η παρουσία πάνω από 80 αυτοκινήτων ήταν πολύ ευχάριστη και έκανε την ατμόσφαιρα, ακόμη πιο εκρηκτική.

Όλα τα πραπάνω έκαναν τη νίκη μου από φαινομενικά εύκολη, πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο διασκεδαστική! Ήταν πάρα πολύ ωραία σπαζοκεφαλιά για εμένα....πέρασα καταπληκτικά.

Γιωργος docmar Μαραβας
rotary και γενικα ecu tuner (RX7 FD3S).

video

The best of Thrace!

Αν και η Θράκη έχει πλούσια παράδοση και έθιμα τα οποία είναι γνωστά στο πανελλήνιο, λίγες είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που μαζεύουν αρκετό κόσμο από τις γύρω περιοχές. Το διήμερο του ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ στην πόλη της Ξάνθης ξεσήκωσε αρκετούς οπαδούς της κόντρας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού από μέρη έως και τη δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί η πιο μεγάλη εκδήλωση μετά το καρναβάλι της Ξάνθης για το έτος 2009!

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο τότε δήμαρχος Ν. Ζυγού κ. Ζλάτκος και ο κ. Τσολακίδης Βασίλειος μέλος του Δ.Σ.

Σαν χορηγός επικοινωνίας, το Θρακικό τηλεοπτικό κανάλι 6, κάλυψε τον αγώνα και παρουσίασε 60λεπτο αφιέρωμα από το διήμερο στην εκπομπή "ΧΑΛΑΡΑ" με τον Μιχάλη Χατζηεφραιμίδη.

video

Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε ζωντανή εκπομπή από το επίσης Θρακικό τηλεοπτικό κανάλι R Channel που εδρεύει στην Κομοτηνή και στην εκπομπή της κυρίας Χρύσας Μαυρίδου "Χρυσά & Επίχρυσα", όπου καλεσμένοι ήταν ο εκδότης του περιοδικού "Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης", και ο νικητής της κατηγορίας 16+, Χρήστος Καλλιγάς.video

Η αφίσσα του ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ Ι !

H αφίσσα που ξάφνιασε τους πάντες!

Ladders / Results

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε μορφή εικόνας τα αποτελέσματα από την επίσημη ημέρα του αγώνα, την Κυριακή. Οι κατηγορίες για τα αυτοκίνητα ήταν τέσσερις και δημιουργήθηκε ακόμα μια με όνομα "OUT" για όσους αποκλείστηκαν πολύ νωρίς από τον αγώνα. Η κατηγορία των μοτοσικλετών ήταν ενιαία αφού ο κύριος στόχος του ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ ήταν η προσέλκυση των αυτοκινήτων. Μετά την λήξη του αγώνα, έγιναν ζωντανά προκλήσεις μεταξύ οδηγών ακόμα και διαφορετικών κατηγοριών!

Images

Δείτε χιλιάδες φωτογραφίες από το διήμερο, από την ώρα της προετοιμασίας έως και την στιγμή της απονομής. Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες μόνο εντός του τεύχους 6, το οποίο μπορείτε να παραγγείλετε μέσω του γραφείου μας.

slideshow